Aktivnosti

Skupina za samopomoč

Vsak tretji petek v mesecu se na sedežu društva odvija srečanje skupine za samopomoč. Namen srečanj je druženje in pogovor o raznolikih temah vsakdanjega življenja kot so: prosti čas, prijateljstvo, partnerski odnosi, odnosi v družini in podobno. Dotaknejo se tudi tem kot so čustva, samopodoba ind. Udeleženci si skozi pogovor izmenjujejo izkušnje ter tako mnogokrat drug drugemu svetujejo in pomagajo. Vsak mesec se zbere od 5 do 8 udeležencev. Enkrat do dvakrat letno medse povabijo zunanje goste iz različnih področji.

Predavanja in delavnice

Del naših raznolikih aktivnosti so tudi predavanja in delavnice iz različnih področij: zdravja, kulture, samourejanja in podobno. Pri izbiri tem se trudimo, da upoštevamo čim več želja naših članov.

Vsako leto pripravimo delavnice urejanja naše okolice, izdelovanja adventnih venčkov, in Velikonočnih aranžmajev. V naši učni kuhinji pa se redno učimo kuharskih in pekovskih veščin.

Društvo skrbi tudi za svoje najmlajše člane, za katere večkrat letno pripravlja ustvarjalne delavnice. Že tradicionalno pa je Miklavževanje na MDSS.

Izobraževanje

Znanje je zaklad, ki venomer spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

Programi našega društva poleg ostalih aktivnosti zajemajo tudi izobraževanje naših članov. Zaradi sodobne tehnologije so aktualni predvsem osnovni in nadaljevalni tečaji računalništva ter 10-prstnega slepega tipkanja. Vsako leto pripravimo tudi tečaje brajice – pisave za slepe in izobraževanja na področju mobilnosti ter orientacije. Strokovni delavci pripravljajo tudi izobraževanja o delu z ostalimi tehničnimi pripomočki za slepe in slabovidne.