Arhiv

VEČDNEVNI PROGRAMI DRUŠTVA V IZOLI MAJA – NAPOVEDNIK

Od 20. do 23. maja 2024 vas vabimo  na aktivnosti v okviru večdnevnega izvajanja posebnih socialnih programov društva slepih in slabovidnih Celje, v domu oddiha ZDSSS v Izoli.

Z organiziranim avtobusnim prevozom se bomo odpeljali v Izolo v Dom oddiha Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije. Po kosilu in namestitvi po sobah bomo povedali vse o posebnih socialnih programih za slepe in slabovidne, podrobneje predstavili nekaj aktivnosti društva ter povedali nekaj o kraju, kjer bomo preživeli  štiri dni in se seveda spoznali.

V času izvajanja programov bomo spoznali  tehnike zdravega življenja, izvedli delavnico na temo sproščanja in zelišč, se odpravili na kopanje na bližnje kopališče v hotel Delfin. Pripravili vam bomo predstavitev tehničnih pripomočkov za slepe in slabovidne, se pomerili v družabnih igrah in vrtnem kegljanju, se pogovorili o prilagoditvi okolja osebam z okvaro vida,  ter se družili ob skupnem pikniku.

Na voljo vam bo tudi individualno svetovanje s področja socialnega varstva in individualna pomoč za tehnične pripomočke. Skratka obljubljamo vam, da nam ne bo dolgčas. ????

     Še nekaj informacij:

Zagotovljen je polni penzion, odvisno od vremena tudi mogoče piknik. Sobe so eno in dvoposteljne. Imeli bomo prosti čas za sprehode. Za ohranjevanje zdravja bo na voljo masaža.

Vaš prispevek je 130 €.  Vse zainteresirane vljudno vabimo da se prijavite. TRR društva je SI56 0400 1004 8654 219, namen Izola, ime in priimek udeleženca! Prijave zbiramo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 10.05.2024. Število mest je zaradi razpoložljivih sob omejeno. 

Vsi prijavljeni natančna pisna navodila prejmete za oba dogodka še pred odhodom. Dodatne informacije dobite v društveni pisarni, na tel. št. pisarne 03 - 493 00 50, ali 051 396 570 - Vesna  ali 069 783 256-Sanja, ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Vljudno vabljeni.

EKSKURZIJA - NAPOVEDNIK

Z avtobusom se bomo odpeljali proti Muri in si ogledali Grad Cmurek.

Grad Cmurek stoji na strmi pečini nad mostom čez reko Muro pri naselju Trate, kjer je mednarodni mejni prehod do avstrijskega naselja CmurekNato sledi še ogled Methansove kmetije – muzeja, kjer bomo slišali različne zgodbe tamkajšnjih krajev. V kolikor bo vreme dopuščalo, se bomo podali še do Broda na Muri. Druženje bomo zaključili s toplo malico. 

Obvezne so prijave do 17. 4.2024.

Odhod avtobusa:

  • AP Velenje 6:45,
  • AP Žalec  7:10,
  • Stara AP 7:30 na strani starega društva, torej v smer Celje-Laško,
  • Društvo 7:40

 

Ob prijavi nujno sporočite kje vstopate na avtobus.

Predviden prihod v Celje po 16:30 uri.

Prispevek znaša 15 € na osebo.  Prijave z vplačilom prispevka zbiramo v pisarni društva do zapolnitve mest oziroma najkasneje do 17. 4. 2024.  Prispevek lahko poravnate tudi na TRR SI56 0400 1004 8654 219 z navedbo Cmurek in priimkom udeleženca, ali nas pokličite, da vam pošljemo račun. Udeležba je na lastno odgovornost.

Prisrčno vabljeni.

 

 

Pravljična urica s Karmen Kukovič

V četrtek 28.03.2024, vas ob 10 uri vabimo na pravljično urico s Karmen Kukovič. 

Naša članica, Karmen Kukovič, nam bo premierno predstavila novo zgodbo z naslovom Košatorepka.

»V Rečnikovi hosti se znajde izgubljen in prestrašen mladiček, ki ne ve, kdo je in h kateri živalski družini spada. Gozdne živali ga sprejmejo medse in mu skušajo pomagati ugotoviti kdo je in kam spada.« 

Če želite izvedeti, kako se razburljiva, poučna zgodba, ki je polna miselnih izzivov, razplete, in do kakšnega spoznanja pride mladiček, potem vabljeni k poslušanju zgodbe Košatorepka. Zgodba je že tretja iz zbirke zgodb Zgodbe iz Rečnikove hoste.  

Košatorepka je primerna za otroke od 4. leta dalje in prve triade OŠ ter za vse odrasle ljubitelje zgodb in pravljic.


Povezava do dogodka:

https://us06web.zoom.us/j/83291395907