Arhiv

Petkova Zoom kavica

Tudi v 2021 se nadaljujejo Zvezine Petkove Zoom kavice (poglejte maile). Tokratna tema je posvečena osebni asistenci, saj je do 25. 1. 2021 v medresorskem usklajevanju predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osebni asistenci. Pogovor bo z gospodom Branetom Butom. Dodatne informacije o osebni asistenci so dostopne na povezavi: https://e-uprava.gov.si/drzava-in-druzba/e-demokracija/predlogi-predpisov/predlog-predpisa.html?id=12136. Vprašanja in predloge, ki vas zanimajo v zvezi s predlogom zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osebni asistenci, lahko pošljete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Na ta naslov lahko pošljete tudi mnenja in ideje za bodoče Petkove ZOOM kavice. Zoom kavico bo povezoval Dušan Brešar Mlakar. Člani vabljeni, dobimo se v petek, 15. 1. 2021 ob 10.00 uri. 

Zgodba o Snežinki Tinki

sneinka tinka

Zgodba o trmastem zajčku je bila tako zanimiva, da smo se odločili, da z branjem zgodb nadaljujemo. Vabimo vas, dragi otroci (in otroci po duši), da skupaj s starši, skrbniki, oziroma drugimi, vsemi ki bi jih zanimala vsebina, prisluhnete avtorski zgodbi o snežinki Tinki, naše članice, ga. Karmen Kukovič. Zgodba govori o snežinki Tinki, ki se želi pridružiti snežinkam, ki padajo na zemljo. Nekega zimskega dne se ji želja uresniči in se poda na razburljivo potovanje. Če želite izvedeti kaj vse je snežinka Tinka doživela, koga vse je spoznala in kaj vse se je naučila se nam pridružite pri branju zgodbe, ki bo v četrtek, 14.1.2021, ob 18.00 uri. 

Potopisno predavanje Islandija

Pravijo, da je potrebno Islandijo obiskati vsaj dvakrat - pozimi in poleti, ko se islandski otok spremeni v deželo neverjetnih kontrastov. Z avtomobilom sta Daniel in Katja, v nekaj manj kot 14 dneh, prevozila skoraj 3.000 km. Popotna dogodivščina okoli pozabljene dežele na severu Evrope se je začela in končala v Reykjaviku, vmes pa sta se na njenem skrajnem severu nahajala le kakšnih 40 km proč od arktičnega kroga. Predavanje bo podoživljanje neskončne dežele jezer, največjih slapov in ledenikov v Evropi ter pripadajočih rek, lagun in plavajočih ledenih gora, delujočih in ugaslih vulkanov, gejzirjev, vročih izvirov in naravnih bazenov sredi neokrnjene narave, čudovitih vasic in navsezadnje tudi dih jemajočega polarnega sija. Odgovorila pa bosta tudi na vprašanja: »Kaj storiti, ko piha vate orkanski veter z več kot 150 km/h in kako nadaljevati s potjo, ko ponekod v pičlih nekaj urah zapade tudi do 70 cm snega? Kako ohraniti mirno kri, ko se na vsake toliko časa srečaš z iztirjenim avtomobilom in kaj storiti, ko se s to nesrečno usodo prvič srečaš tudi sam? Kaj si misliti, ko prevoziš več kot 100 km dolg odsek in pri tem ne srečaš niti ene same hišice, človeka ali bencinske črpalke?«

Vse to in še več, v torek, 22.12.2020, ob 16.00 uri preko Zoom aplikacije - vsi člani vljudno vabljeni!

Islandija