Dne, 10.12.2020, ob 18 uri, vabimo vse naše člane in otroke, vnuke naših članov, da skupaj s starši, skrbniki ali drugimi, vam pomembnimi, prisluhnete zgodbi z naslovom Nočem, ki jo je napisala naša članica ga. Karmen Kukovič. 

Zgodba govori o zajčku, ki trmari in se zelo grdo ter neprijazno obnaša do vseh okoli njega. Zaradi grdega obnašanja se znajde v zanj neprijetnem položaju. Kmalu spozna, da ima vsako dejanje svoje posledice, da lepa beseda lepo mesto najde, da grde besede bolijo in da obstajajo "čarobne besede", ki lahko preprečijo oz. rešijo konfliktne situacije.
Zgodba je primerna za predšolske otroke od 4. leta dalje in za otroke prve triade OŠ. Prisluhnete ji pa lahko tudi vsi, ki ste otroci po srcu in imate radi zgodbe.
Predviden čas branja zgodbe je 20 minut.
Po koncu pa si želimo, da bi se o prebranem oz. slišanem lahko tudi kaj pogovorili, izmenjali mnenja.Ker zgodba še ni objavljena, boste med prvimi, ki jo boste imeli možnost slišati (jupi!).

Zajc

Želimo pa si tudi, dragi otroci, da bo branju zgodbe narišete risbico, ustvarite lutko ali izdelate iz plastelina nekaj iz zgodbe in nam starši fotografijo izdelka pošljejo na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., lahko pa sliko pošljete tudi po pošti na naslov, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih, Mariborska cesta 210c, 3000 Celje do 17.12. Avtorja za najbolj izvirni izdelek, čaka sladka nagrada.